De kunst van het toelaten

Als Encaustic & Art Coach® heb ik zelf deze prachtige intuïtieve schildersvorm “De Kunst van het Toelaten” (Art of Allowing) mogen ervaren. Het gaat hier niet om een techniek die je leert, maar om intuïtief schilderen vanuit je gevoel. Alles wat zichtbaar wordt op het doek heeft jou iets te zeggen. Het is te vergelijken met een hoofdstuk van jouw levensverhaal. Het is een reis naar binnen. Een reis van inkeer en verdieping. Wat op dat moment belangrijk is, zal zich tonen op het doek. Ieder doek vertelt een eigen verhaal. Het gaat over de fases die wij als mens doorlopen en over verwerken van emoties. Ieder schilderij bestaat uit lagen en zijn gemaakt met liefde en op gevoel. Een schilderij is pas “af “ als een fase is afgerond. 

Hieronder lees je mijn ervaringen en die van cliënten die bij mij hebben geschilderd volgens “De Kunst van het Toelaten”. Daarnaast vertel ik je wat het jou oplevert als je kiest voor deze mooie vorm van schilderen.

Ervaringen van mij

Schilderen volgens ‘de Kunst van het Toelaten’.
Door het schilderen maak je contact met je gevoel en de vele lagen waaruit die gevoelens bestaan.
Soms kan dat behoorlijk confronterend en pijnlijk zijn, maar uiteindelijk altijd helend en transformerend.
Mezelf recht in de ogen kijken.
Het toelaten van alles wat er is…
In overgave.
Eerlijk… Echt…
Soms wegkijken, maar altijd weer terugkeren om het proces aan te gaan.
Mezelf bevrijden van zwaarte, oude pijn en verdriet.
Tranen van ontroering.
Tranen van weemoed.
Tranen van geluk en herkenning.
Mezelf helen en liefhebben.
Voelen wat mijn intuïtie mij laat zien.
Alles wat zichtbaar wordt op het doek, vertelt een deel van mijn verhaal,
Met vele kanten, net als de vrouw die ik ben. Veelzijdig.
Een verhaal met vele hoofdstukken, ontstaan vanuit stilte op het doek.
Mezelf ontmoeten op een diepere laag.

Alles is er.
Naast en door elkaar.
Mijn rust en onrust.
Mijn geduld en ongeduld.
Mijn kracht en onzekerheid.
Mijn zelfliefde en respect groeit.
Op mijn eerste doek verschenen “De wilde danseres”, de moeder “Maria Sophia”, de Adelaar en de Lotusbloem.
Op mijn tweede doek  verschenen de wijze vrouwen in mij; Het meisje, de volwassen vrouw en de oudere wijze vrouw. Samen tonen zij zich in het gezicht van “Valentina”. Zij vertegenwoordigen met de witte zwanen de puurheid en de kracht van onvoorwaardelijke liefde.
Mijn derde doek gaat over “de Vuurvrouw” met de Feniks, het vuur in mij, de vonk, het licht in mij wat naar buiten mag stralen.
Mijn verhalen op doek.
Er wordt mij steeds weer ingefluisterd: ”Wees echt. Wees niet bang, ga maar..”
Deze manier van schilderen is meer dan zomaar een cadeau.
Het is als een kostbaar geschenk wat ik verder uit mag pakken.
Door te schilderen heb ik zoveel moois ontdekt en deze reis zal verder gaan, mijn hele leven lang, steeds meer keer ik terug naar mijn authentieke zelf. Stralend en Vrij.

Wat levert het jou op?

–         Je leert om niet meer weg te lopen voor pijnlijke gevoelens.
–         Via het schilderen leer je anders te kijken. Met meer liefde, compassie en respect voor de mens wie jij bent.
–         Je ontdekt jouw kracht en een bewustzijn dat jij zelf in staat bent om oude pijn te helen en te transformeren.
–         Je ontdekt nieuw kanten in jezelf.
–         Je ontdekt dat je vanuit rust en geduld mag verwerken wat op dat moment nodig is.
–         Je keert meer en meer terug naar jouw authenticiteit.
–         Je bevrijdt jezelf van oude pijn en belemmerende gedachten.
–         Je stapt uit je hoofd in je hart. 
–         Je neemt een krachtig schilderij mee naar huis wat steeds opnieuw als een anker doorwerkt.

Anja Knuist 30-01-2018

“Ik heb een hele mooie wastekening mogen ontvangen met een mooie uitleg en de juiste vragen. Ook heb ik een creatieve online cursus gedaan, die me inzicht heeft gegeven en waar er oude dingen loskwamen, waardoor ik weer vooruit kan.”

error: De inhoud van deze website is beschermd!