Ervaring Anja Knuist

“Na aanbellen werd de deur geopend en kreeg ik een hartelijke begroeting van Marieke en Monkey, de persoonlijke coach van Marieke. Zonder Monkey gingen we door naar de werkplek boven. Dit is een mooie lichte ruimte.
 
Bij de koffie een uitwisseling van info, aan het werk. Allereerst een visualisatie, die de basis is voor het ontstaan van het schilderij. Daar kreeg ik een boodschap en een gift mee.

Hierna kwam het schilderdoek in beeld. Voordat ik begon eerst weer naar “binnen” en dan de ontvangen boodschap op het doek schrijven. Daarna mocht ik lekker kliederen met de verf. Niet denken, maar voelen. Heerlijk met de handen aan de gang, gewoon laten komen wat er komt en er leek een grote wanorde te ontstaan op het doek, een ware explosie.
 
Marieke lette goed op dat er soms even afstand werd genomen en koppelde regelmatig met mij terug wat er tot nu toe voor mij op het doek stond. Na de ogenschijnlijke wanorde verschenen wat meer gestructureerde plekken, zomaar vanuit mijn handen, zonder te denken. Gewoon alles loslaten. Echt een aparte manier van werken en zeer doeltreffend.

Na weer op afstand kijken waren er voor mij herkenbare plekken ontstaan, die de volgende dag uitgewerkt gaan worden. Marieke hielp mij om die plekken een betekenis te geven. Wat zie je? Waar doet het jou aan denken? Herken je het? Met deze vragen hielp zij mij goed om zaken en dingen te herkennen. Op het einde van de dag met een opdracht en foto’s, die tijdens het werkproces waren genomen, naar huis.
 
De volgende dag weer verder met het schilderij. Dit keer de hele dag en dat was hard nodig. Toen ik weer opnieuw voor mijn schilderij stond, waren er weer nieuw inzichten en plekken die de aandacht trokken.

Nu uitwerken wat er in het schilderij voor mij naar voren kwam. Tijdens dit proces was Marieke alert en stond mij de hele tijd bij, weliswaar op afstand en niet in de nek te hijgen 😉
 
Tijdens de lunch even een luchtje scheppen en uitwaaien om daarna weer heerlijk verder te gaan. Op het einde van de dag was het ook genoeg voor nu. Nog met Marieke doorgenomen wat mijn proceswas geweest en nog is. Ik kon alles kwijt en kreeg goede feedback.

Niets was fout, alles was goed en dat heb ik wel eens anders meegemaakt.

Marieke was tijdens deze dagen mijn steun en toeverlaat en heeft mij goed geholpen.
 
Het schilderij staat nu thuis in zicht en er vallen telkens weer nieuwe dingen op. Er is nog werk aan de winkel, voordat ik het ga ophangen.

Ik kan iedereen deze workshop aanraden. Schilderservaring is niet nodig, want jouw handen worden vanzelf geleidt. Het is jouw schilderij, jouw zelf zijn. Het hoeft niet mooi te zijn voor anderen, wat erop staat is jouw proces en jouw innerlijk en dat is altijd mooi.

Er is genoeg ruimte voor de nazorg, want je kunt er de donder op zeggen dat je nog wat wilt uitspreken.
 
Dank je Marieke voor het helpen en bijstaan van mijn reis.”

error: De inhoud van deze website is beschermd!