Ervaring Bianca Nijman

“Ik volg Stralend en vrij al enige tijd op Facebook.
Ik haal kracht uit alle mooie boodschappen en kaartjes die Marieke op haar pagina post. Toen ze iemand zocht voor de workshop ‘De kunst van het toelaten’, heb ik ook geen moment getwijfeld en een mail gestuurd met mijn verhaal. Wat onwijs gaaf dat ik diegene was die de workshop ook echt mocht gaan volgen! Op 31 oktober was het zover en ben ik afgereisd naar Maassluis. Ik had mezelf voorgenomen om mezelf die 2 dagen helemaal open te stellen en dat was geen enkel probleem, ik voelde mij meteen welkom. Na een eerste kennismaking, een uitleg en een meditatie ben ik begonnen met het voelen van de verf. Ik ben best perfectionistisch maar ook dat liet ik zoveel mogelijk los, maar eens kijken wat er op het doek kwam zonder dat ik er bij na hoefde te denken. De eerste middag was best intensief maar ik had al een paar mooie inzichten gekregen, al wat kleuren op het doek aangebracht en voorzichtig wat details aangebracht.
De volgende dag zijn we verder gegaan, waarbij mijn gevoel altijd leidend is geweest. Er was ruimte voor een gesprek, een heerlijke lunch, een wandeling om even wat afstand te nemen van het mooie maar intensieve proces. Het schilderij is eigenlijk een deel van jezelf, zo zie ik het. Niet alles is altijd even duidelijk maar door er mee bezig te gaan haal je naar boven wat op dat moment belangrijk voor je is. Je visualiseert het als het ware. Hierdoor worden sommigen dingen ook meer verankerd in jezelf. Dingen die je verstandelijk al weet maat nog moeten landen in je hart.

Ik heb de dagen als zeer inspirerend ervaren en de coaching/begeleiding van Marieke als zeer prettig. Marieke nogmaals heel erg bedankt.”

error: De inhoud van deze website is beschermd!